top of page

PROJEKTET

Plats att slå rot föddes ur en kärlek till Östergarnslandet och en rädsla att det endast ska bli ett semesterparadis. 

Vi funderade på vad vi kunde göra, och då vi inte har möjlighet att ge oss in i politiken så bestämde vi oss för att lyfta verksamheterna, människorna och naturen för att visa vilken fantastisk plats det är att leva på, året runt!

Vi vill skapa en plattform för de som redan bor här, så väl som de som är nyfikna på att flytta hit. Här kommer vi lägga upp reportage från bygden, uppdatera när det händer något stort, samt lägga upp vackra bilder på hur vårt paradis ser ut även utanför turistsäsongen. 

Solnedgång i Färseviken

SYFTE

Syftet med projektet är att locka fler att bosätta sig permanent här och uppmärk- samma vad som gör Östergarnslandet till en fantastisk plats att slå rot på. Samtidigt bidrar projektet till att marknadsföra verksamheter, och skapar därmed en plattform för att berätta bygdens och Östergänningarnas historia.

Vi vill belysa innovation, kultur och hållbar utveckling på landsbygden, samt lyfta  eldsjälarna som gör det stora arbetet bakom kulisserna. Vi tror att det är detta som skapar ett fungerande samhälle året runt, och vill visa vad som gör en plats fantastisk att bo på: samhörighet och gemenskap.

Vill du veta mer om Östergarnslandet? 

VAR FINNS PROJEKTET?

  • Facebook

FACEBOOK

  • Instagram

INSTAGRAM

bottom of page